8 Σεπ 2008

Τι είναι Γιόγκα ?

Η γιόγκα έχει μέσα της την έννοια της ένωσης με το Απόλυτο. Είναι μια πραγματική προσέγγιση στην ολοκλήρωση του ανθρώπου και θεωρείται η επιστήμη ή τέχνη της ζωής που αποκαλύφθηκε στους φωτισμένους ανθρώπους της αρχαιότητας μέσω του διαλογισμού.
Όντας θύματα των περιβαλλοντικών και κοινωνικών καταστάσεων της εποχής μας χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τη γιόγκα σαν εργαλείο που θα εξισορροπήσει το κέντρο μας, θα μας ανασυγκροτήσει για να αντεπεξέλθουμε (χωρίς υπερβολή) σε όλα τα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.Είναι εκπληκτικό όταν προχωρούμε στη εκμάθηση της γιόγκα, να βλέπουμε τις άπειρες δυνατότητες του σώματός μας και την εξέλιξη του εσωτερικού μας Εαυτού. Ως γνωστό, οι στάσεις γιόγκα γυμνάζουν τους σκελετικούς μύες και τους εσωτερικούς, τεντώνουν και εναρμονίζουν το μυοσκελετικό σύστημα, απελευθερώνοντας μεγάλη ενέργεια. Θεραπεύει αρθριτικές και διάφορες παθήσεις των εσωτερικών οργάνων. Επίσης θεραπεύει την κατάθλιψη, κατευνάζει το άγχος, αναζωογονεί το σώμα με τις αναπνευστικές ασκήσεις δίνει ενέργεια, χαλάρωση. Με το διαλογισμό δίνει διανοητική δύναμη, ηρεμία, καθαρή σκέψη, ικανότητα συγκέντρωσης και προπαντός αυτομεταμόρφωση.


Ο καθένας μας μπορεί να πάρει αυτό που του ταιριάζει γιατί πραγματικά η γιόγκα είναι ατελείωτη, είναι τρόπος ζωής, είναι φιλοσοφία, υγεία, εξέλιξη, πραγματική χαρά.

Η γιόγκα γίνεται και στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, αλλα και ακόμα καλύτερα στη Φύση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες διακοπών με φόντο τη θάλασσα και με έδαφος τα βράχια της ακτής. Είναι ευνόητο ότι η γιόγκα μπορεί να γίνει και στο βουνό, σ’ ένα πάρκο και εν τέλει σε ένα χώρο στο σπίτι μας 2Χ2. Δεν χρειαζόμαστε πολλά αντικείμενα, εκείνο που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε κυρίως είναι η θέλησή μας, η υπομονή μας και η επιμονή μας.
-->